Archief


Muziek in het dorp


KERSTMARKT - 2018

-

X-Mas Trail Koekelare


KOERS VOOR ELITE ZONDER CONTRACT EN BELOFTEN

Jaarlijks organiseert het Feestcomité Koekelare op kermisdonderdag deze koers voor Elite zonder Contract en Beloften.

Dolle dinsdagen

We komen dit jaar terug met 3 dolle dinsdagen!
Deze vinden plaats op 17, 24 en 31 juli.

Van zodra gekend maken we de namen bekend via deze site!

St-Maartensloop 2018

Dit kan gerust beschouwd worden als een klassieker onder onze evenementen. De 36ste editie van deze loop gaat dus door op 7 juli 2018 en maakt deel uit van het Runningcentercriterium van het Houtland.

KOEKELARE STUNT! WK Rusland 2018 op groot scherm!

Maandag 18/06/2018 - België - Panama - 17u
Zaterdag 23/06/2018 - Tunesië - België - 14u
Donderdag 28/06/2018 - België - Engeland - 20u

Plus alle resterende matchen van onze Rode Duivels!!!

KOEKELARE STUNT - ZONDAG 9 JULI

Op zondag 9 juli maken we er, in samenwerking met de Culturele Raad én onze hoofdsponsor AD Delhaize, een op en top familiedag van die ook gekaderd wordt in de feestelijkheden van Vlaanderen Feest!

Uiteraard blijft "The Beast" onze hoofdattractie. Die dag is het beschikbaar buiten elk competitieverband om. Maar we hebben er een pak attracties aan toegevoegd om er een echt familiegebeuren van te maken. 

Naast "The Beast" voorzien we immers ook verschillende springkastelen voor de kleinsten onder ons. Deze zullen in de speelweide geplaatst worden, naast het festivalterrein. Er zullen grimeurs aanwezig zijn, naast nog andere attracties. 

We openen op zondag de deuren om 10u00. Die dag worden enkel dagkaarten verkocht én iedereen in het bezit van een kaart is welkom vanaf dat uur. 

Om 10u30 bieden we in samenwerking met de Culturele Raad, in het kader van Vlaanderen Feest een mooi optreden aan, meerbepaald een hommage aan het Vlaamse lied. Nathalie Schoonbaert en de Hommageband o.l.v Dirk Vanderlinden zingt Vlaamse klassiekers, een eerbetoon aan vlaamse liedjes en artiesten om nooit te vergeten. 

Vanaf 12u00 laten we iedereen de kans om tegen democratische prijs de eerste mosselen van het seizoen te proeven, op voorwaarde dat ze beschikbaar zijn uiteraard.

Vanaf 13u30 beginnen de optredens voor de namiddag. Starten doen we met KAATJE bekend van de gelijknamige hit-reeks op KETNET.

Na Kaatje komt DE KETNETBAND! De KETNETBAND reist door het land met hun swingend en knettergek muziekprogramma. 

We sluiten de namiddag af met een optreden van GHOST ROCKERS! De populairste band van het moment bij kinderen en jongeren. Ook in 2017 zullen ze rocken op verschillende podia, in Koekelare Live on Stage!

Uiteraard zorgt het Feestcomité ervoor dat de aanwezigen niks tekort komen qua eten en drinken!

In het kader van "Vlaanderen Feest!" en dankzij de steun van AD Delhaize, kunnen we iedereen die op zondag 9 juli komt, 2 gratis jetons aanbieden. Men moet wel in persoon aanwezig zijn. U krijgt op die manier dus een korting van 4 euro!

Met andere woorden, een unieke zomer- en familietopdag in centrum Koekelare! 

KOEKELARE STUNT - ZATERDAG 8 JULI

Als één van de weinigen in Vlaanderen zijn we er in geslaagd om het grootste springkasteel van de hele wereld, aka "The Beast" naar onze Gemeente Koekelare te halen. Het springkasteel is maar liefst 272 meter lang én is één lange hindernissenpiste op lucht.
Op zaterdag organiseren we een "battle" tussen de verenigingen en groepen van Koekelare en omstreken. 
Voor wie toegankelijk? 

Die dag zal het springkasteel enkel toegankelijk zijn voor leden van sportverenigingen, jeugdverenigingen én particulieren, van Koekelare en omgeving, die zich inschrijven in groepen van 4. Het hindernissenparcours wordt door elke groep afgelegd met de bedoeling om gezamenlijk aan te komen!
Het gaat om een teambuildingevent, dus de tijd wordt pas opgenomen als de ploeg voltallig aan de meet staat.
Wanneer loopt wie?

Om alles vlekkeloos te laten verlopen zullen de 10-16 jarigen in de voormiddag het parcours afleggen, tussen 09u00 en 12u00.

Vanaf 13u00 zullen de +16-jarigen hun gang kunnen gaan. Het is de bedoeling om de 10 beste teams in elk geval nog een finale te laten lopen, later op de dag, om een uiteindelijke winnaar aan te duiden. 

Randanimatie op zaterdag
"The Beast" is tijdens ons weekend de hoofdact, met ook nog een pak randanimatie in de vorm van schitterende optredens. 

DE KOFFERS

Als eerste groep ontvangen we de jonge beloftevolle coverband "De Koffers". Deze groep bestaat uit Koekelarenaars die op korte tijd faam in de streek verwierf. 

De band bestaat uit : 

- Lennert Cools
- Janus Delrue
- Benjamin Verbrugghe
- Jemina Neirynck
- Jasper Doom

COCO JR. & THE ALL STARS!

Nadien is het de beurt aan Coco jr. & The All Stars! Dit is een gemengde groep muzikanten, met Coco Jr. die vroeger vooral bekend was van 'The Dinky Toys', waarmee vooral zwarte covers van soul-, funk-, disco-, r&b & dance-klassiekers foutloos worden nagespeeld. Coco Jr. is een notoir podiumbeest, een top-entertainer die met onweerstaanbare verleidingtrucks en wisecracks een publiek moeiteloos weet in te palmen. 

De Partyband bij uitstek!!

Als kers op de taart sluiten we de avond af met een knaller uit de streek, namelijk : 

PREUTELEUTE!

Na een sabatperiode én een succesvolle theatertournee bestijgen zij op 8 juli het podium in Koekelare met de band!

Kerstmarkt en Muziek in het Dorp

Kerstkraampjes en gezelligheid! Kerst- en andere ambiance voor jong en oud!

Vanaf 17u: Sfeervolle kerstmarkt voor en door Koekelaarse verenigingen!

Vanaf 18u: Grote muziekrally met 13 optredens op 11 verschillende plaatsen!

Culturele avond met Arnaut Van den Bossche

Zaalshow

PAUL SEVERS

Afsluiter van een top-zomerprogramma. Paul Severs brengt zijn grootste hits voor jong en niet meer zo heel jong...
Jeugdsentiment ten top!

Koers voor elite zonder contract en beloften

Ook dit is een klassieker. Jaarlijks organiseert het Feestcomité Koekelare op kermisdonderdag deze koers voor Elite zonder Contract en Beloften.    Op een parkoers in het centrum van Koekelare wordt een koers van 110 km gereden over 20 ronden van 5,5 km.

LIQUID POWER

Cover-Medley Band met de Koekelaarse zangeres CHIARA. Van pop tot rock, maar ook Nederlandstalig werk, een aanrader!

KOEKELARE STUNT!

Op donderdag 21 juli werd de markt omgetoverd om tot festivalzone. Er was animatie en er waren optredens voor klein en iets minder klein! Ian Thomas, K3 en Niels Destadsbader!

EK VOETBAL OP GROOT SCHERM

Alle wedstrijden van de Rode Duivels én de finale werden getoond op groot scherm op het Concertplein die voor de gelegenheid omgetoverd was in een oase van rood - geel en zwart!